header

Stadswandelingen met ervaren gids


Den Haag, de Residentie, Die Haghe, ’s-Gravenhage...,
Den Haag spreekt tot de verbeelding! Ervaren gidsen van het Gilde Den Haag leiden u graag rond in deze mooie stad met haar rijke geschiedenis. logo Ooievaarspas
Gilde Stadswandelingen gratis voor ooievaarspashouders

Kies een wandeling en neem telefonisch contact met ons op:
070 356 12 81 (ma. t/m vr. tussen 10.00 en 13.00 uur)
en houd het nummer van uw ooievaarspas bij de hand.

Stadswandelingen met ervaren gids

Den Haag, de Residentie, Die Haghe, ’s-Gravenhage...,
Den Haag spreekt tot de verbeelding! Ervaren gidsen van het Gilde Den Haag leiden u graag rond in deze mooie stad met haar rijke geschiedenis. 

Den Haag is sinds de 13e eeuw een ruim dorp met grafelijke privileges. Met een eigen schout en schepenen, maar zonder begrenzende stadsmuren met poorten. Het had geen stadsrechten. Toch voel je de stadse allure als je vanaf de Vijverberg naar het grafelijke kasteel, het Binnenhof kijkt. Leer van de eeuwenoude scheiding tussen ‘zand en veen’, tussen Hagenaars en Hagenezen. Wandel door buurten met ieder een eigen karakter. In Den Haag zetelt de regering en staan veel koninklijke paleizen. Den Haag is verder de stad van ’Recht en Vrede’ met internationale allure, maar is ook zeer multicultureel met de grootste en kleurrijkste markt van Nederland. 

Aanbod wandelingen
Kies hierboven uit het gevarieerd aanbod van stadswandelingen van ongeveer 1½ uur waarin ervaren gidsen van het Gilde u alles over de stad vertellen! Kosten € 8,- per persoon met een minimumtarief van € 32,-. Kinderen van 6-12 jaar € 4,-.

Maximaal 15 personen per gids. Is de groep groter, dan worden er meer gidsen ingezet. 

Wilt u een ander start- of eindpunt of eventueel een andere tijdsduur, overleg dit dan met de gids. 

© 2024 Knijnenburg Producties