Gildedenhaag.nl gebruikt analytische cookies. Deze cookies worden gebruikt om de website te kunnen optimaliseren.
070 356 12 81 info@gildedenhaag.nl

Stadswandelingen met ervaren gids


Den Haag, de Residentie, Die Haghe, ’s-Gravenhage...,
Den Haag spreekt tot de verbeelding! Ervaren gidsen van het Gilde Den Haag leiden u graag rond in deze mooie stad met haar rijke geschiedenis. 

Den Haag was een ruim dorp met grafelijke privileges, met een eigen schout en schepenen, zonder begrenzende stadsmuren met poorten. Het heeft geen stadsrechten, maar met het zicht op het grafelijke kasteel, het Binnenhof, voelt u wel de stadse allure. Leer van de eeuwenoude scheiding tussen ‘zand en veen’, tussen Hagenaars en Hagenezen. Wandel door buurten met ieder een eigen karakter. In Den Haag zetelt de regering en staan koninklijke paleizen. Den Haag is verder de plaats van ’Recht en Vrede’ met internationale allure, maar ook zeer multicultureel met de grootste en kleurrijkste markt van Nederland. 

Aanbod wandelingen
Kies hierboven uit een gevarieerd aanbod van stadswandelingen van ongeveer 1,5 uur waarin ervaren gidsen van het Gilde u alles vertellen! De meeste wandelingen kunt u dagelijks maken. Kosten € 8,- per persoon. Bij minder dan 4 personen betaalt u een minimaal tarief van € 32,-. Kinderen van 6-12 jaar € 4,-.

Maximaal 15 personen per gids. Is de groep groter, dan worden er meer gidsen ingezet. 

Wilt u een ander start- of eindpunt of eventueel een andere tijdsduur, overleg dit dan met de gids. 

De gidsen dragen met veel plezier hun kennis van de stad aan u over. Zij doen dat geheel belangeloos. De financiële bijdrage dekt grotendeels de bureau- en administratiekosten. 

© 2022 Knijnenburg Producties