SamenSpraak Leeskring

Vier keer per jaar organiseert de Bibliotheek Den Haag speciaal voor de deelnemers aan SamenSpraak een leeskring voor 12 tot 15 taalkoppels. Het is de bedoeling dat een taalkoppel het boek vooraf samen leest. Je krijgt het boek gratis te leen, één per koppel, tot de avond van de leeskring. De leeskring vindt plaats in de Centrale Bibliotheek, waar het boek wordt besproken aan de hand van een lesbrief, voorbereid door Yolanda Meijer van de bibliotheek. De lesbrief mag je meenemen en kan je thuis nog samen bespreken en/of afmaken.

Onze volgende leeskring is op donderdag 16 mei. We bespreken dan De voorlezer van Bernard Schlink. Dit boek gaat over de 15-jarige Michael die een relatie krijgt met de 20 jaar oudere Hannah. In het geheim zoekt hij haar elke dag op. Maar dan is Hanna zomaar verdwenen.

Pas jaren later ziet Michael haar weer terug in een rechtszaal. Daar ontdekt hij wat zij al die tijd voor hem verborgen heeft gehouden.

Van dit boek is een ook film gemaakt. Niemand minder dan Kate Winslet won in 2009 een Oscar voor de hoofdrol in de film The Reader.

Wil je ook meedoen? Dat kan. Stuur hiervoor een mailtje naar Johan Steenbakkers: jfsteenbakkers@kpnplanet.nl of bel 06 130 85 005.

 

Datum

donderdag 16 mei 2019

Tijd

18.00 tot ca. 20.00 uur

Locatie

Centrale Bibliotheek, Spui 68 – Culturele Ruimte op de 3e verdieping (uit de lift 2x rechts)

 

 

© 2019 Knijnenburg Producties