Gildedenhaag.nl gebruikt analytische cookies. Deze cookies worden gebruikt om de website te kunnen optimaliseren.
070 356 12 81 info@gildedenhaag.nl
header

SamenSpraak

Samen leven? Samen spreken!

Bij Gilde Den Haag stellen vrijwilligers graag hun tijd beschikbaar om als taalcoach geregeld Nederlands te spreken met een anderstalige. De anderstalige kan zich op deze manier sneller in Nederland thuis voelen en krijgt meer begrip voor de Nederlandse cultuur en leefwijze. De vrijwilliger leert tegelijkertijd iets over een andere cultuur en levensopvatting.

Anderstaligen
Veel anderstaligen in en rond Den Haag willen graag beter Nederlands leren spreken en verstaan. Het Nederlands dat op een cursus wordt geleerd, zakt soms weer weg omdat de anderstalige geen of weinig mogelijkheden heeft om met Nederlanders te spreken.

Vrijwilligers
Vrijwilligers spreken met een anderstalige af om, in principe, gedurende een jaar iedere week een uur samen Nederlands te spreken. Deze gesprekken worden soms gehouden bij de anderstalige en soms bij de vrijwilliger thuis of in een openbare gelegenheid. Ook gaat men wel naar een museum, naar de bibliotheek of samen wandelen. De vrijwilliger en de anderstalige bepalen samen wat ze gaan doen en wanneer.

Aanmelden

 

Informatie

Boeken en websites
SamenSpraak Boeken - overzicht 2018
SamenSpraak Websites - overzicht 2018

Informatie over alle activiteiten van SamenSpraak?
Zie onze nieuwsbrieven 

Gilde SamenSpraak is in heel Nederland actief:
www.gilde-samenspraak.nl

samenspraak


© 2022 Knijnenburg Producties