Viering 10 keer Hagologie
De bijeenkomst vond plaats in het Speelhuys in het Hofje van Nieuwkoop.

 

Gilde Den Haag heeft op feestelijke wijze gevierd dat er in de afgelopen jaren tien Hagologie-cursussen hebben plaatsgevonden. Wethouder Saskia Bruines sprak de (oud-) cursisten en vrijwilligers van Gilde Den Haag toe en feliciteerde hen met dit jubileum. De bijeenkomst vond plaats in een passende locatie, namelijk in het Hofje van Nieuwkoop. Binnenkort gaat de 11de Hagologie-editie van start en daarmee komt het aantal ‘hagologen’ op een kleine 300.

In het voorjaar 2018 is ‘Hagologie, Leer mij Den Haag kennen’ zoals de cursus Hagologie over de rijke historie van de stad officieel heet, van start gegaan, in samenwerking met de erfgoedinstellingen van de Gemeente.Op zes zaterdagochtenden verzorgt een professional voor telkens 30 deelnemers, steeds op een andere locatie, een lezing met aansluitend een wandeling met een Gilde gids in het desbetreffende gebied. Ieder voor- en najaar staat Hagologie op de agenda.

Bij de feestelijke bijeenkomst was een aantal van hen aanwezig en zij werden geïnterviewd over het belang van hun bijdrage aan de Hagologie-cursus en over waarom die hun zo veel plezier geeft. Ook de (oud-) cursisten maakten er geen geheim van dat ze de cursus met veel animo hebben gevolgd en vertelden over de meerwaarde die lezingencyclus en wandelingen voor hen hebben. Een aantal van hen is inmiddels gids bij Gilde Den Haag geworden en vertelt aan de deelnemers van de wandelingen de wetenwaardigheden die ze voor een deel tijdens de Hagologie-cursus hebben opgedaan.

Inmiddels staat de 11de editie van de Hagologie-cursus op het punt te beginnen; hiervoor hebben zich weer 30 deelnemers ingeschreven. De wachtlijst telt ruim 150 geïnteresseerden.

 

Interview met het organisatie-team van de Hagologie-cursus: Rieks Toxopeus, Vronie van Manen, Gerrie de Valk en Jacob Bijl.

 

Historische figuren die tijdens de Hagologie-lezingen aan de orde komen, kwamen tijdens de viering tot leven.

 

Wethouder Saskia Bruines (Cultuur, rechts op de foto) feliciteerde Gilde Den Haag met het jubuleum.

 © 2024 Knijnenburg Producties