Gildedenhaag.nl gebruikt analytische cookies. Deze cookies worden gebruikt om de website te kunnen optimaliseren.

Mesdagwandeling


Deze wandeling gaat door de wijk waar Hendrik en Sientje Mesdag de belangrijkste jaren van hun leven doorbrachten. Waar zij het Museum Mesdag, thans De Mesdag Collectie, aan de Laan van Meerdervoort lieten bouwen voor hun omvangrijke kunstcollectie van schilderijen van de Haagse en de Barbizon school. Waar zij hun ateliers hadden en hun vrienden ontvingen. In deze wijk werd op initiatief van een Belgische maatschappij een panorama gebouwd. Als gerenommeerd schilder van zeegezichten kreeg Mesdag de opdracht het panoramadoek te schilderen. Hendrik Mesdag heeft veel betekend voor de schilderkunst, zijn kunstbroeders én voor Den Haag. Tijdens de wandeling komt dit uitgebreid aan de orde.

In deze stadswandeling is bezoek aan genoemde musea niet inbegepen. Uiteraard kunnen deze op eigen gelegenheid voor of na de wandeling worden bezocht. Panorama Mesdag is dagelijks geopend vanaf 10.00 uur (op zondag vanaf 11.00 uur). De Mesdag Collectie is van woensdag t/m zondag geopend vanaf 12.00 uur.

Themawandeling (vanaf 4 personen)

Startpunt
Panorama Mesdag, Zeestraat 65
Eindpunt
Museum De Mesdag Collectie, Laan van Meerdervoort
Aantal
Maximaal 15 personen per wandeling. Is de groep groter, dan worden er meer gidsen ingezet
Duur
Ongeveer 1,5 uur
Kosten
€ 5,- per persoon. Bij minder dan 4 deelnemers betaalt u een minimaal tarief van € 20,-, kinderen van 6-12 jaar € 2,50
Aanvraag wandeling
Speciale wensen
Wilt u een ander start- of eindpunt of eventueel een andere tijdsduur, wellicht een 'koffiestop' ? Overleg dit dan met de gids.


© 2019 Knijnenburg Producties