Gildedenhaag.nl gebruikt analytische cookies. Deze cookies worden gebruikt om de website te kunnen optimaliseren.
070 356 12 81 info@gildedenhaag.nl
header
samenspraak


16 maart 2013

Gilde SamenSpraak bij ProDemos

Gilde SamenSpraak Den Haag vierde op zaterdag 16 maart j.l. het feit dat begin dit jaar het 200ste actieve taalkoppel kon worden geregistreerd. Dit gebeurde op een bijeenkomst van taalkoppels bij ProDemos, Huis voor democratie en rechtsstaat, aan de Hofweg. In haar openingswoord merkte Ellie Christoffersen, de coördinator van het project, op dat er sinds de start vijf jaar geleden in totaal al 675 taalkoppels werden gevormd. De taalkoppels gaan doorgaans gedurende een jaar wekelijks met elkaar in gesprek. Gilde SamenSpraak Den Haag is in de loop der jaren voortdurend gegroeid en met een omvang van 200 actieve koppels werd weer een nieuwe mijlpaal bereikt. Die groei gaat nog steeds door. De stand van het aantal koppels is op dit moment 214. 

Het 200ste koppel bleek te bestaan uit mevrouw Nur Katjasungkana, antropologe en voormalig parlementslid uit Indonesië en de heer Erik Boer, voormalig ambtenaar van de buitenlandse dienst. Om het moment luister bij te zetten kregen zij uit handen van de voorzitter van Gilde Den Haag, de heer Jan Spoelstra een boeket en een cadeaubon die recht geeft op een stadswandeling voor vier personen onder leiding van een gids. 

Dit officiële gedeelte werd gevolgd door een programma onder leiding van enkele medewerkers van ProDemos. Na een inleidende film over het werk van de Tweede Kamer werden de aanwezige verdeeld over een tweetal groepen voor een bezoek aan de Tweede Kamer, de Ridderzaal en het Binnenhof. Na terugkomst werd nog Bingo gespeeld aan de hand van vragen rond het functioneren van de Nederlandse democratie. Van het winnende koppel bestaande uit Lonneke Passchier (taalcoach) en Tatyana Kiryakova (Bulgaarse) kreeg ieder een educatief spel over democratie mee naar huis. De bijeenkomst werd afgesloten met een informeel samenzijn met hapjes en drankjes. De hierbij op een drietal tafels uitgestalde hapjes waren speciaal meegebracht door de anderstaligen, onze nieuwe Hagenaars, volgens recept uit hun land van herkomst. Gilde Den Haag kan hiermee terugzien op een bijzondere en tevens bijzonder geslaagde bijeenkomst.

Wim Koole

samenspraak
© 2020 Knijnenburg Producties