SamenSpraak Leeskring

Een paar keer per jaar organiseert de Bibliotheek Den Haag een leeskring voor ca 10 taalkoppels van SamenSpraak. Het is de bedoeling dat een taalkoppel het boek vooraf samen leest en ook samen naar de leeskringavond in de bibliotheek komt. Daar wordt het boek besproken aan de hand van een lesbrief die door Yolanda Meijer van de bibliotheek wordt voorbereid. De lesbrief mag na afloop worden meegenomen en kan thuis samen besproken en/of afgemaakt worden.

Er is een nieuw boek en een nieuwe datum voor de volgende Leeskring.
De titel van het boek is: De taart van Tamid en het is geschreven door Ria Massy.

Het boek bevat drie korte verhalen die zich afspelen in België.

In het eerste verhaal ontmoeten we de 28-jarige Tamid uit Syrië. Vrienden heeft hij niet in Antwerpen. Hij kent alleen Marina en Hilde, zijn buren. En dan is hij jarig. Moet hij nu zijn verjaardag alleen vieren, zonder de taart van zijn moeder?

In het tweede verhaal trouwt de Marokkaanse Fatna met Omar, die in Gent geboren is. Fatna verhuist naar België, maar wil geen Nederlands leren. Ze wil alleen maar voor Omar zorgen. Toch gaat ze naar de Nederlandse les. En al gauw ontdekt ze dat ze dat best wel leuk vindt.

Het derde verhaal gaat over de 9-jarige Aras uit Irak. Hij woont samen met zijn vader in Brussel. Zijn moeder en twee zussen wonen nog in Irak. Hij verlangt enorm naar zijn moeder. Hij telt de dagen dat ze komt, maar het duurt zo lang...

De bedoeling is dat je het boekje samen met je taalcoach leest en/of bespreekt.
Je kunt het bibliotheekboekje lenen, als je naar de Leeskring kan komen op 18 september. Daar bespreken we het boek aan de hand van de lesbrief die Yolanda Meijer van de bibliotheek weer heeft voorbereid.

Datum dinsdag 18 september 2018
Tijd 18.00 - 20.00 uur
Locatie Centrale Bibliotheek, Spui 68 - culturele ruimte op de 3e verdieping (uit de lift 2x rechts)
Deelname maximaal 10 koppels

 

 

Een boekje is verkrijgbaar bij Finy Sekuur in Scheveningen. Wees er dus snel bij!  
Bel of mail Finy Sekuur: 06-23001683  r.sekuur1@kpnplanet.nl 

 

© 2018 Knijnenburg Producties