SamenSpraak Leeskring

Een paar keer per jaar organiseert de Bibliotheek Den Haag een leeskring voor ca 10 taalkoppels van SamenSpraak. Het is de bedoeling dat een taalkoppel het boek vooraf samen leest en ook samen naar de leeskringavond in de bibliotheek komt. Daar wordt het boek besproken aan de hand van een lesbrief die door Yolanda Meijer van de bibliotheek wordt voorbereid. De lesbrief mag na afloop worden meegenomen en kan thuis samen besproken en/of afgemaakt worden.

Het boek dat we deze keer lezen is het waargebeurde verhaal van Philippe Pozzo di Borgo en heet “Vrienden voor het Leven”.

De rijke zakenman Philippe kan zich alles veroorloven in zijn luxe leven. Een ongeluk tijdens het paragliden maakt hem in één klap zwaar invalide. Met veel wilskracht en de hulp van Abdel kan hij uiteindelijk weer genieten van het leven met al zijn beperkingen. Juist de vriendschap tussen hem en Abdel maakt het verhaal bijzonder. Abdel is afkomstig uit Algerije, kind van de straat, vechtersbaas, zonder veel respect voor vrouwen, met vrienden uit de bajes (gevangenis). Philippe en Abdel blijken elkaar volledig te respecteren, ondanks al hun verschillen. Zeker geen triest boek, maar juist door de bijzondere vriendschap, relativerend en hoopvol.

Het boek is in gemakkelijk Nederlands geschreven - korte zinnen en in overzichtelijke tekstblokken met uitleg van moeilijke woorden achterin. Het waargebeurde verhaal is door de succesvolle verfilming, Intouchables, nog bekender geworden.

 

 

 

Datum woensdag 28 februari 2018
Locatie Centrale Bibliotheek, Spui 68. Op de 3e verdieping in de culturele ruimte
Tijd 18.00 – ca 20.00 uur


Wil je meedoen samen met je taalcoach? 
Vraag een boekje aan bij Finy Sekuur: r.sekuur1@kpnplanet.nl 

 

© 2018 Knijnenburg Producties